Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

25. 06. 2019. 15:01   >>  15:03

NAVODI SE U IZVJEŠTAJU

Zagađenje vazduha u Tuzli izazvalo prijevremene smrti

Grupe za zaštitu životne sredine pozvale su na hitne mjere protiv zagađenja vazduha u Tuzli, upozoravajući da je koncentracija prašine u vazduhu daleko iznad dozvoljenog nivoa i izaziva prijevremene smrti.

U izvještaju, koji su danas objavili "Benkvoč netvork grupa", Alijansa za zdravlje i životnu okolinu (HEAL) i Centar za ekologiju i energetiku Bosne i Hercegovine, zatraženo je od vlasti da odustanu od planova za izgranju još jedne radne jedinice u lokalnoj termoelektrani koja koristi lignit.

U Izvještaju se zaključuje da je glavni uzrok zagađenja u Tuzli pepeo od termoelektrane i obližnji rudnik, prenosi AP.

Ukazano je da je zagađenje vazduha u Tuzli bilo dva puta veće nego što je dozvoljeno u 75 odsto dana kojima je vršeno mjerenje 2018. godine, što je izazvalo 100 prijevremenih smrti.

Iz Tuzle još nema zvanične reakcije na Izvještaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније