Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

25. 06. 2019. 23:18 >> 23:13
7

HARADINAJ

"Najava humanitarne katastrofe je planirani scenario"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su upozorenja da sjeveru Kosova prijeti humanitarna katastrofa “planirani scenario”, pišu prištinski mediji.

Haradinaj je rekao da je prištinska vlada svjesna takvog “plana improvizacije humanitarne krize” i da ima dokaze da određene osobe kriju prehrambene proizvode kod kuće.

“Imamo dokaz o tom scenariju, o ljudima koji su uključeni. Nećemo dozvoliti da propustimo bilo kakve proizvode jer su građani Kosova”, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare nakon sjednice prištinske vlade, prenosi RTK na albanskom.

On tvrdi da se “aktiviranje tog scenarija” planira u četvrtak, dodaje Klan Kosova.

Haradinaj je ocijenio da postoji tendencija da se Priština prisili da zatvori oči pred krijumčarenjem.

“Ne smijemo to da dozvolimo, ne zbog bilo kakvog prehrambenog proizvoda, već zato što krijumčari mogu da nose narkotike i oružje”, naveo je Haradinaj.

Prema pisanju lista Politika, žitelji četiri opštine na sjeveru Kosova – Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, nalaze se na korak od humanitarne katastrofe jer u prodavnicama nedostaje osnovnih životnih namirnica.

List podsjeća da sedam mjeseci otkako su privremene prištinske vlasti jednostrano uvele takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, oko 400 privatnika, vlasnika radnji sa prehrambenom robom, planira da zatvori te objekte, jer su im rafovi prazni, a već nekoliko dana im ne stižu mlijeko i mliječni proizvodi, kao ni ulje, šećer i so.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније