Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 06. 2019. 08:29 >> 08:29

PREMIJER SJEVERNE MAKEDONIJE

Zaev hoće da bude i ministar finansija

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev komentarisao je, u intervjuu za televiziju Sitel, predlog o rekonstrukciji njegove vlade i istakao da je odlučio da pored premijerske pozicije preuzme i funkciju ministra finansija kako bi, kako je rekao, dodatno pospješio jačanje ekonomije.

Parlament Sjeverne Makedonije danas će raspravljati o predlogu makedonskog premijera Zorana Zaeva o rekonstrukciji vlade, koja je bila najavljena tokom kampanje za predsjedničke izbore u toj zemlji.

Makedonski premijer i lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza najavio je da će rekonstruisati političko i partijsko rukovodstvo nakon rezultata na predsjedničkim izbora na kojima je pobijedio kandidat vladajuće koalicije Stevo Pendarovski, ali sa tijesnom razlikom u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu.

Zaev je u intervjuu najavio povećanje plata, dok je za 2020. godinu najavio i povećanje penzija.

Prošlu godinu je ocijenio kao godinu koja je, kako kaže, bila posvećena integracijama, dok je fokus u 2019. na ekonomiji i njenom razvoju.

Premijer Sjeverne Makedonije očekuje da do kraja 2019. godine njegova zemlja postane punopravna članica NATO-a i tokom decembra otvori prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom.

Na pitanje novinara da li je moguće novo odlaganje članstva te zemlje u EU, Zaev kaže da je sasvim siguran da će njegova zemlja u oktobru dobiti datum o pregovorima sa EU, i otvoriti prva poglavlja tokom decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније