Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 09:22   >>  09:22 3

ANALITIČAR RIMAC

"Blamaža ako se Kolinda ne kandiduje"

Pitanje svih pitanja ovih dana u Hrvatskoj je kada će i da li će Kolinda Grabar Kitarović objaviti predsjedničku kandidaturu, pišu hrvatski mediji.

Neke njene dvosmisleno zagonetne izjave proteklih dana, ukazuju da je ona u ozbiljnoj dilemi da li ući u predsjedničku kampanju i nadati se reizboru.

Analitičar Ivan Rimac ne vjeruje da će Kitarović odustati od kandidature, a ako, kaže, to i učini onda će to biti blamaža koliko za nju lično, toliko i za HDZ.

Prema pisanju portala NET, o njenoj kolebljivosti svjedoči nedavna izjava u Vukovaru, kada je rekla da je često odlazila zbog školovanja i posla i uvijek se vraćala.

"Kako god moj život bude išao, penziju ću definitivno provesti u Hrvatskoj”, rekla je ona, podsjeća portal.

Navodi se i da podjednako intrigira izjava koju je Grabar Kitarović dala u utorak, za vrijeme tradicionalnog svečanog prijema na Pantovčaku povodom Dana državnosti, kada je rekla:

"Želim predsjednički mandat da odradim do kraja. Šta će biti nakon toga - ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore", rekla je i, kako se navodi, bacila novi mamac medijima, protivkandidatima i javnosti generalno.

Osim nje same, dosad je najviše sumnje u mogućnost ulaska Grabar-Kitarović u kampanju za drugi predsjednički mandat sugerisao HDZ-ov veteran Vladimir Šeks kada je prije desetak dana u intervjuu na Novoj TV, na pitanje postoji li mogućnost da aktualna predsjednica odustane od trke za novi mandat, iznenadio prilično nepovezanim, ali značajnim odgovorom:

"Ne bih ulazio u takve spekulacije. Sumnjam da je to realno. Moguće je, priča se koješta, da bi se njoj moglo prišiti nešto što bi je moglo kompromitovati."

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније