Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 10:49 >> 10:49
1

ĐURIĆ OCIJENIO

Priština stvorila atmosferu u kojoj se i puca na ljude

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju prvi Vladi Srbije Marko Đurić optužio je danas vlast u Prištini da je stvorila "nemoguću atmosferu" u kojoj se, kako je rekao, "hapsi, pa čak i puca na ljude" koji organizuju snabdijevanje sjevera Kosova osnovnim životnim namirnicama.

On je ocijenio da su "snažnom, nasilnom, agresivnom akcijom" prištinskih vlasti presječene i "alternativne veze" između centralne Srbije i sjevera Kosova. 

"Prije dvije nedjelje je na teritoriji opštine Leposavić pucano iz automatskog oružja na kamion koji je prevozio osnovne životne namirnice, a prije nekoliko dana je granična policija napala vozača i pokušala da otme kombi koji je prevozio namirnice iz Zvečana u Mitrovicu", rekao je Đurić za Televiziju Pink.

Komentarišući incident na sastanku CEFTA u albanskom gradu Valoni, kada je predstavnik Prištine flašom gađao šefa srpske delegacije, Đurić je ocijenio da je riječ o "šovinističkom ispadu". 

"To se dešava kada jednoj šovinističkoj političkoj eliti date pristup međunarodnim organizacijama", kazao je Đurić i dodao da je Srbija u posljednje vrijeme uspjela da spriječi članstvo Prištine u devet "ključnih ili zvučnih" međunarodnih organizacija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније