Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 13:55 >> 13:56

UOČI IZBORA

Meta: Ne podliježite provokacijama

Albanski predsjednik Ilir Meta pozvao je građane Albanije da sačuvaju smirenost i da ne podliježu provokacijama tokom “izbora socijalista”.

Meta sjutrašnje lokalne izbore naziva "izbori socijalista" otkako ih je otkazao, a koje vladajuća Socijalistička partija ipak namjerava da održi.

"Situacija je jasna, i po izbornom zakonu i po Ustavu. Novi ustavni datum za lokalne izbore je 13. oktobar 2019. godine", rekao je Meta.

"Kada je riječ o 30. junu, treba da poštujemo sugrađane koji će izaći na ove socijalističke izbore i da se ne konfontiramo s njima”, navodi se u njegovoj poruci koju prenosi portal a1on.

Kako ističe albanski predsjednik, građani treba da ostanu smireni i razumni, i da ne podliježu nikakvim provokacijama, jer bi to išlo u prilog onima koji žele da legitimišu svoje držanje zemlje kao taoca i instiraliranje jednopartijskog režima.

“Konfrontacija i nasilje nijesu u interesu Albanije i njene evropske budućnosti, a posebno našem građanskom suživotu, u svakoj porodici, u svakom naselju, u svakom selu i u našem društvu”, istakao je on.

On je naglasio da će tokom sjutrašnjih nelegalnih izbora socijalisti glasati sami, da će sami prebrojati svoje glasove, i daodao da “svi Albanci zajedno, demokratkim putem, tajno, slobodno i fer će birati 13. oktobra”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније