Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2019. 11:30   >>  11:29 9

U VIŠEGRADU

Uhapšen srpski sveštenik zbog krijumčarenja oružja

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji "Lotika", zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija.

Portparolka MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da je akcija "Lotika" usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenog oružja, prenosi portal Srpska info.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije, dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona", navela je Miljanović.

Ona je rekla da se Glišić i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi i da će tokom dana biti sproveden u tužilaštvo u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva "Lotika" realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније