Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 07. 2019. 19:22 >> 19:24
30

DODIK PORUČIO

"Institucije RS će preuzeti poslove koje su im oteti"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da za Republiku Srpsku nije bitno formiranje novog Savjeta ministara BiH, jer će institucije RS preuzeti poslove "koji su im oteti".

"Savjet ministara nama nije važan. To da je važan misle samo oni koji drže do BiH. Mi treba da razvijemo pune kapacitete institucija Republike Srpske i počećemo da preuzimamo poslove koje su nam oteli kako bismo ih ponovo vratili u Srpsku", rekao je Dodik za RTRS.

Premijer RS Radovan Višković rekao je da Savjet ministara BiH, kakav je sada, ne treba nikom i da će institucije Republike Srpske nastaviti da rade svoj posao, ne obazirući se na to.

"Ako budemo čekali Savjet ministara, onda ćemo uvesti Republiku Srpsku u probleme, a mi to ne želimo. Ako smo mogli preživjeti bez MMF-a, možemo i bez Savjeta ministara", kazao je on.

Opšti izbori u BiH održani su u oktobru prošle godine, ali još nije formiran Savjet ministara BiH zbog nemogućnosti SNSD-a i SDA da se dogovore o nekim ključnim pitanjima za BiH.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније