Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 07. 2019. 07:57 >> 07:57
5

PACOLI PORUČIO

Nećemo u Sarajevo zbog tretmana BiH prema Kosovu

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli kaže da prištinska delegacija neće učestvovati na Samitu u Sarajevu zbog načina na koji BiH tretira Kosovo.

Pacoli je ocijenio da je takav tretman neprihvatljiv i da je bacio sjenku na nedavno održani Samit zemalja Zapadnog Balkana u Poznanju, u Poljskoj, prenosi RTK2.

"Način na koji su mislili da tretiraju kosovsku državnu delegaciju je neprihvatljiv, a to bi, takođe, bacilo sjenku na nedavno završeni samit u Poznanju u okviru Berlinskog procesa, gdje smo pokazali volju da budemo konstruktivni u regionalnim inicijativama i organizacijama. Nažalost, ova volja je pogrešno shvaćena od strane sadašnjeg Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH", tvrdi Pacoli.

On je na Fejsbuku ocijenio da takav stav prema Prištini, kao sljedećem lideru SEECP (Samit za saradnju u jugoistočnoj Evropi), nije dobar za BiH s obzirom na to da je taj samit, kako je naveo, stvoren u cilju jačanja dobrosusjedskih odnosa u regionu i pune integracije Jugoistočne Evrope u evroatlantske strukture.

Prethodno je predsjednik Kosova Hašim Tači naveo na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje SEECP u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

BiH ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније