Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2019. 09:03 >> 09:03

TRI OSOBE POVRIJEĐENE

Nevrijeme u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji

Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju u nedjelju je pogodilo nevrijeme praćeno obilnim padavinama i gradom, a hrvatski mediji javljaju da su tri osobe povrijeđene.

Najteže posledice prijavljene su na području Vukovarsko-sremske županije gdje je padao grad veličine oraha, a ponegdje i veličine jajeta.

Bilo je oborenih stabala, a u Drenovcima je vjetar odnio krov s osnovne škole.

U Borovu Naselju dvije starije žene su lakše povrijeđene od udara grada, dok je u Posavskim Podgajcima muškarac pao s krova, prenosi Index.hr.

Na auto-putu kod Kikovice u smjeru ka Zagrebu vozila su se zbog grada sklonila ispod vijadukta i tako blokirali saobraćaj.

Oluja je zahvatila Kvarner, a nevrijeme se obrušilo i na šire područje Rijeke gdje je temperatura za samo deset minuta pala za osam stepeni.

U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabeležen je i najjači udar vetra od 75 kilometara na sat.

Nevreme, praćeno jakim vetrom i obilnom kišom, u večernjim satima pogodilo je i veći dio Istre, ali nije prouzrokovalo veće probleme.

Nevrijeme, praćeno kišom, vetrom i grmljavinom, pogodilo je sinoć pojedine krajeve Srbije.

U Novom Sadu vjetar je lomio drveće, u Beogradu je padao jak pljusak, skoro cijela Loznica ostala je bez struje, a u Šapcu se srušio dio fasade zgrade, ali nema povrijeđenih, prenose mediji.

U Šapcu je pričinjena značajna materijalna šteta, a vjetar je kidao drveće, prenosi Tanjug.

U Novom Sadu pojedini putevi i saobraćajnice bili su zakrčeni zbog padanja grada, dok su djelovi grada i prigradskih naselja ostali bez struje.

Mediji prenose da je u Novom Sadu padao grad veličine lješnika, a fotografije Novosađana na društvenim mrežama, pokazuju da se od jačine kiše skoro ništa nije vidjelo.

Oluja je u Novom Sadu i okolini pričinila veliku štetu i oborila drveće u svim djelovima grada - od Novog naselja i Satelita, preko Limana i Štranda, gdje su se posjetioci plaže razbježali ili sakrili ispod Mosta slobode, do svih okolnih prigradskih naselja.

Nevrijeme ja zahvatilo i Sloveniju, a najviše su pogođene dvije oblasti na istoku zemlje, Šatejrska i Pomurska, gdje je oko 12 hiljada domaćinstava ostalo bez struje.

U Ptuju je vjetar dostizao brzinu od preko 100 kilometara na sat.

Gradonačelnica Ptuja Nuška Gajšek je na Fejsbuku objavila da su posledice nevremena užasavajuće i da su angažovani svi raspoloživi vatrogasci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније