Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

10. 07. 2019. 08:55 >> 08:56

U HRVATSKOJ

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je od Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke dobio podršku za ambicioznu rekonstrukciju vlade, ali nije iznosio konkretna imena, poručivši da će sve reći na vrijeme.

"Dobio sam podršku da po svojoj procjeni preduzmem sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u vladi – svojevrsnu rekonstrukciju. Na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva – da se zemlja kvalitetno pripremi za, za nas, izrazito važno predsjedanje EU u prvoj polovini 2020. Da se stranka pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu podršku Kolindi Grabar-Kitarović", rekao je Plenković, nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja je trajala tri i po sata.

Istakao je, da nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića, on kao predsjednik HDZ-a ne želi da bilo kakve insinuacije, medijske ili u javnom prostoru, dopuste da se ugrozi ni rad Vlade, ni stranke ni politika HDZ.

Kako je naveo, HDZ ima zadatak da vodi zemlju politički, ekonomski i socijalno naprijed.

Osvrćući se na sastanak vladajuće koalicije, Plenković je rekao da su na njemu njihovi koalicijski partneri vrlo jasno rekli da podržavaju rad vlade i aktivnosti koje sada rade, te su spremni da se angažuju u ostvarivanju svih njenih ciljeva.

Na pitanje kada će se znati imena novih ministara, Plenković je odgovorio da će se to znati kada obave dodatne konsultacije s kandidatima. Nije želio konkretno da odgovori koliko će široka biti rekonstrukcija vlade, poručivši da će sve reći kada procijene da je vrijeme za to.

"Sve ćemo vam reći na vrijeme", rekao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније