Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 07. 2019. 09:10   >>  09:10

RAMA IGNORIŠE METIN PREDLOG

Izbori održani, 13. oktobar običan nedjeljni dan

Albanski premijer Edi Rama je povodom predloga predsjednika Iljira Mete, da opšti izbori u Albaniji budu održani 13. oktobra, rekao da je taj datum za njega "jedan običan nedjeljni dan", te da su izbori održani 30. juna.

"To je običan nedjeljni dan, kao i svi drugi“, rekao je Rama, prenosi makedonski portal A1on na albanskom jeziku.

"Imamo izazov sa problemima zemlje i građana, naš izazov nijesu unutrašnji problemi vanparlamentarne opozicije i predsjednika. Za mene je 13. oktobar isto kao i 12. oktobar, kao i 6. novembar... Možda taj datum pada u nedjelju, ali je to nedjelja, kao i svaka druga", rekao je Rama.

On je istakao da je njegova stranka apsolutno raspoložena za dijalog kako sa parlamentarnom, tako i sa vanparlamentarnom opozicijom, ali kada je riječ o Ustavu, legitimitetu i mandatu vlade neće, kaže, diskutovati ni sa jednom stranom.

Predsjednik Albanije Iljir Meta uputio je juče poziv svim političkim partijama za prevazilaženje političke krize dodajući da svi treba da shvate da ne treba da se kreću na dvije suprotne staze, jer tako se neće nikada susresti, te da postoji opasnost da na jeseni ta zemlja nazaduje u procesu integracije.

On je takođe naveo da su 17. i 18. oktobar važni datumi za Albaniju kada će Savjet Evropske unije odlučivati o početku pregovora, te je zato pozvao dvije najveće stranke u toj zemlji da omoguće građanima da izađu na tzv. trojne izbore, na lokalnom, centralnom i predsjedničkom nivou i ostvare pravo glasa na, kako je rekao, miran, civilizovan i demokratski način.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније