Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2019. 09:21 >> 09:20
19

PARLAMENT PODRŽAO VETO

Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom

Parlament Republike Srpske podržao je sinoć veto na odluku Predsjedništva BiH, kojom se pokušala zaustaviti gradnja Pelješkog mosta.

U kasnim večernjim satima nakon cjelodnevne sjednice Narodne skupštine RS, 60 od ukupno 83 poslanika, glasalo je u prilog veta koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uložio na odluku koju su ranije ove sedmice donijeli njegov hrvatski i bošnjački kolega u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tako je Parlament RS dvotrećinskom većinom odlučio da bi pokretanje spora s Hrvatskom oko Pelješkog mosta bilo štetno za vitalni interes Republike Srpske, prenio je Index.hr.

Nakon glasanja u parlamentu RS trajno je blokirano stupanje na snagu odluke kojom se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju Pelješkog mosta dok se ne postigne dogovor o međudržavnoj granici na moru kod Neumskog zaliva.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava u kojoj Dodik i poslanici opozicije nijesu birali riječi kako bi se uzajamno vrijeđali optužujući se za izdaju nacionalnih interesa i kriminal.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније