Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 07. 2019. 10:33 >> 10:33
7

ĐURIĆ TVRDI

"Počela hajka na Srbe nakon obraćanja Vučića"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je nakon obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića počeo predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na Kosovu, navodeći da su na administrativnom prelazu Jarinje privremene prištinske institucije uhapsile Srbina Gorana Stanišića, pod optužbom za navodne ratne zločine.

 

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

Goran Stanišić je raseljeno lice sa Kosova i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca.

Stanišić je često dolazio na Kosovo, posljednji put prije mjesec dana, i do juče nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza.

"Samo nekoliko sati pošto je predsjednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namjera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima", naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

Dodao je da je hapšenje Stanišića "još jedan u nizu primjera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito sjevera Kosova i Metohije".

"Svi oni kojima je to cilj moraju da znaju da ni ovaj, kao ni brojni slični raniji pokušaji, neće slomiti čvrstu volju srpskog naroda da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz snažnu podršku svoje države Srbije", kazao je Đurić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније