Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

22. 07. 2019. 09:50   >>  14:59 8

GRAĐANI BIJESNI

Zaev: Makedonci su prisvajali tuđu istoriju

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svjetsku, balkansku i tuđu istoriju.

"Naš pokušaj da se promjeni naša istorija preuzimanjem svjetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susjede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susjedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji", rekao je Zaev,.

Ta izjava, izazvala je snažne reakcije na društvenim mrežama, a građani Sjeverne Makedonije optužuju svog premijera da je to izjavio kako bi se dodvorio susjedima.

Zaev je u intervjuu govorio i o tačkama Prespanskog sporazuma koji regulišu status makedonskog jezika i slovenskog porijekla makedonskog naroda.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније