Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 07. 2019. 10:00 >> 10:00

PRIŠTINSKI MEDIJI

"Tači namjerno neće da raspiše izbore"

Prištinski mediji navode da kosovski predsjednik Hašim Tači namjerno odlaže raspisivanje izbora, nakon što je premijer Ramuš Haradinaj podnio ostavku.

Politički analitičari ocjenjuju da Tači nije učinio nikakve korake da se konsultuje sa političkim strankama nakon ostavke Ramuša Haradinaja.

Analitičari kažu da još nije sigurno da li će nova vlada biti imenovana bez izbora, što je opcija za koju kažu da je predviđena Ustavom ili će biti objavljeni novi izbori, što je i vjerovatnije, budući da su male šanse da se koalicioni partneri saglase o imenu novog premijera, piše Zeri.

Prištinska Koha navodi da Tači ne namjerava da donese bilo kakvu odluku o izborima dok se ne održe interni izbori u njegovoj Demokratskoj partiji Kosova, koji su zakazani za 3. avgust.

"On čeka generalnu skupštinu DPK", rekao je neimenovani izvor.

Vjosa Osmani iz DPK rekla je da će Tači ispuniti svoju ustavnu obavezu i raspisati nacionalne izbore što prije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније