Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2019. 08:11 >> 08:10
12

VRATIO SE HARADINAJ

"Moja nevinost ne može se dovesti u pitanje"

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.

On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da "njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova".

"Granice Kosova ne smiju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

"Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posljedice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću", podvukao je Haradinaj.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније