Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

03. 08. 2019. 21:35   >>  21:33 9

"JEDAN OD PET MILIONA"

Izbori bez fer uslova su državni udar

Predsjednik Pokreta za preokret Janko Veselinović poručio je večeras, sa protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu, da će Savez za Srbiju (SzS), čiji je jedan od lidera, bojkotovati izbore ako ne budu slobodni, naglasivši da je ostalo još samo mjesec i po dana da vlasti ispune zahtjeve kako bi se izbori održali u regularnim uslovima.

"U Sporazumu sa narodom, koji smo potpisali, piše da nećemo priznati izbore ako ne budu slobodni, a ustoličenje takve vlasti smatraćemo za državni udar", poručio je Janković sa protesta koji je počeo minutom ćutanja "za žrtve zločinačke Oluje'".

Veselinović je rekao da se SzS bori za slobodne izbore i slobodne medije.

"Slobodni izbori znače početak novog poglavlja u istoriji Srbije - da radnici žive od svog rada, penzioneri od svojih penzija, da porodilje redovno primaju dodatak i da ljudi ostaju da žive u Srbiji", naglasio je Veselinović.

Podsjećajući da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da je opozicija pisala izborne zakone, on je uzvratio da se ona "nije zalagala za kupovnu glasova, nasilje nad neistomišljenicima, da zaposleni u javnom sektoru moraju da dokažu da su glasali za SNS".

Prethodno se okupljenima obratio Uroš Marković iz sportskog centra Milan Gale Muškatirović koji je naveo da je danas "obezbjeđenje Gorana Vesića postavilo novog fantomskog direktora sa privatnim obezbjeđenjem, da su zamijenili brave i oteli sportski centar".

"Sada mi je jasno zašto sam prije mesec dana cenzurisan na Pinku i na RTS-u kada sam o tome htio da dam izjavu. Nećemo im dozvoliti da otmu sportski centar i otići ćemo svi zajedno da ih u tome spriječimo. Juče Sava mala, danas ovo, šta je sjutra na redu", rekao je Marković, koji je odbornik u Skupštini opštine Stari grad.

Protestna šetnja se zaustavila kod zgrade Predsjedništva, gdje je student Moma Kovačević, jedan od organizatora protesta, rekao da je dijalog vlasti i opozicije uspjeh ovog protesta, ali da je "35 nedjelja bilo potrebno da se dođe do dijaloga i da je to pokazatelj da ovdje nema demokratije".

On je pozvao akademsku zajednicu da ne ćuti dok su ministri pod sumnjom za plagijate i falsifikovanje diploma i najavio da će studenti u septembru ponovo blokirati Rektorat.

Učesnici pritesta došli su do Crkve Svetog Marka kod koje su upalili svijeće za stradale u hvratskoj akciji Oluja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније