Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

10. 08. 2019. 09:33   >>  09:33 12

ŞERVER OCIJENIO

Nije mudra Dačićeva izjava o podršci Trampu

Američki stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server izjavio je da "nije mudra" nedavna izjava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da organizuje podršku američkom predsjedniku Donaldu Trampu na narednim izborima, prenio je Radio slobodna Evropa (RSE).

"Očigledno je da Dačić misli da ima prijatelje u aktuelnoj administraciji i da želi da ih podrži. Ali, sve što je postigao jeste da je osigurao da ko god bude bio sljedeći predsjednik SAD iz redova demokrata, Dačića, a možda i Srbiju, smatra za neprijatelja. Dakle, to mu uopšte nije bilo mudro", upozorio je Server.

On je dodao da je "velika greška ispoljavati savezništvo sa jednom ili drugom američkom političkom partijom zato što uvijek postoji stvarna mogućnost promjene na vlasti".

"Tako da, ako to uradite, onda morate biti spremni da očekujete konsekvence ako pobijedi stranka koju nijeste podržavali", rekao je Server.

Prema riječima Servera, Amerikanci će sada mnogo više na oprezu o pitanju uticaja na izborni proces tokom narednih predsjedničkih izbora.

Dačić je ranije izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsjedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније