Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

12. 08. 2019. 17:48   >>  17:56 1

PO NALOGU VUČIĆA

Uklonjena zaštitna ograda ispred Predsjedništva Srbije

Sjedište predsjednika Republike Srbije od jutros je, bez zaštitnih barijera.

Radnici “Beograd puta” uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu, po nalogu Vučića, nakon što su tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbjednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sjedište predsjednika Republike.

To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsjedništva.

Savjetnica za medije predsjednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbjednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsjedništva u subotu uveče.

“Ovo je jedinstven primjer u svijetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgrade. Nadamo se da će svi umjeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države”, rekla je Vasiljević.

Ponovila je da će, po nalogu predsjednika, sam ulaz ubuduće obezbjedjivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, vjerovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbjedjuje zgradu.

“Ovu zgradu jedino i isključivo obezbjedjuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu”, podvukla je Vasiljević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније