Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

12. 08. 2019. 14:15 >> 14:22
7

ODLUKA VLASTI U BIH

Zabranjen uvoz svinjskog mesa iz Srbije

Vlasti Bosne i Hercegovine danas su privremeno zabranile uvoz domaćih i divljih svinja, kao i svih proizvoda nastalih od njih iz Republike Srbije u kojoj je registrovano oboljenje afričke svinjske kuge.

Kako su izvijestili iz Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine, ova institucija izdala je uputstvo "o privremenoj zabrani uvoza određenih pošiljki zbog sprječavanja unosa u Bosnu i Hercegovinu afričke svinjske kuge iz Republike Srbije. Tako je zabranjen uvoz domaćih i divljih svinja, mesa domaćih i divljih svinja, kao i proizvoda porijeklom od domaćih i divljih svinja koji nijesu bili obrađeni na način kako bi bilo sigurno da je uništen virus afričke svinjske kuge.

Prema saopštenju Ureda na čijem je čelu Drago Kalaba, ovakvo uputstvo o zabrani uvoza mesa iz Srbije biće na snazi sve do službene potvrde od nadležnih tijela Republike Srbije o prestanku sumnje na pojavu afričke svinjske kuge.

Svjetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja u ponedjeljak je stavila Srbiju na popis država u kojima je zabilježena afrička kuga svinja, opasna bolest od kojeg obolijevaju i uginu sve zaražene životinje.

Slučajevi bolesti za sada su potvrđeni na četiri mjesta u Srbiji. Do sada je neškodljivo uklonjeno 114 životinja. Protiv klasične kuge svinja ne postoji vakcina. Uzročnik bolesti je virus od kojeg svinje uginu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније