Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

13. 08. 2019. 23:33   >>  23:33 8

ITALIJANSKI NOVINAR TVRDI

Zbog afere "Reket", karijera Zaeva završena

Italijanski novinar Laris Gajser koji je prvi objavio snimke u vezi sa aferom "Reket" koja potresa Sjevernu Makedoniju, rekao je da je politička karijera premijera Zorana Zaeva, koji je umiješan u ovu aferu, gotova, te da više nema međunarodni kredibilitet.

Iako je najavio nove činjenice u vezi sa aferom "Reket", u kojoj je makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13, pokušao da iznudi novac od tamošnjeg biznismena uz pomoć šefice Specijalnog tužilaštva, novinar italijanskog lista "La verita", Gajser, je gostujući na italijanskom radiju Kapodistri, pojasnio da je video i audio zapise tog slučaja objavio u strahu da bi dokazi mogli da budu uništeni.

Ukazao je da se i predsjednik Stevo Pendarovski tokom jučerašnje konferencije za medije povodom ove afere "distancirao od Zaeva".

Očekivao je, kaže, da će nakon objavljenih video i audio zapisa, osobe umiješane u tu aferu negirati njihovu umiješanost.

"Nijesam mogao da spavam iz straha da će osobe čiji se glasovi čuju na snimcima negirati njihovu umiješanost. Nešto što je sasvim legitimno. Ali oni su priznali da se radi o njima", rekao je Gajser gostujući na italijanskom radiju.

Ocijenio je da su objavljeni snimci razotkrili da u Makedoniji postoji sistemska korupcija, politička i sudska.

"Postojala je opasnost da će nestati dokaze, zato smo ih javno objavili", istakao je Gajser.

U slučaju "Reket" koji je pokrenulo skopsko tužilaštvo optužen je Jovanovski, koji je od biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion eura u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Rješenje o oslobađanju od pritvora biznismena Kamčeva bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u Sjevernoj Makedoniji Katica Janeva čiji glas se takođe čuje u objavljenim audio razgovorima između Boki 13 i Kamčeva na portalu lista "La Verita".

Janeva u jednom od objavljenih razgovora obrača se Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније