Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavila: M.M ]

17. 08. 2019. 19:02   >>  19:06

IMAO DVIJE OPCIJE

Pilot objasnio zašto je sletio na autoput

Pilot Teodor Goričanec bio je prisiljen da zbog tehničkih poteškoća sleti na auto-put A6. U tom trenutku s njim je bila polaznica pilotske škole, letjeli su prema Rijeci.

 

"Ja sam samo želio jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju prođe bez povreda. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne povrijedim na autoputu i da nam se avion prilikom dodira i slijetanja ne zapali", kazao je pilot Teodor Goričanec nakon incidenta, javlja Dnevnik.hr.

Upravo zahvaljujući njegovom iskustvu i smirenosti, niko nije povrijeđen. Pilot Goričanec iza sebe ima oko 1000 sati leta.

"Letjeli smo s aerodroma Lučko prema Rijeci. U 55. minuti leta motor je počeo da gubi snagu. Pokušavali smo da se održimo na toj visini, ali nijesmo uspjeli. Morali smo da tražimo prinudni teren za slijetanje", naveo je on.

"Imao sam dvije opcije – teren koji mi je nepoznat, ali se činio ravan, ili autoput. Odlučio sam se ipak za autoput, što je bilo teško jer je danas gust saobraćaj. Pokušavao sam mirno i staloženo naći neku rupu između vozila koja su se kretala auto-putem. Morao sam se teškom mukom dovući i sletjeti prije velikog semafora. S druge strane je bio dalekovod pa bi takvo slijetanje imalo svoje posljedice", kazao je on.

Dodaje da ga ni u jednom trenutku nije uhvatila panika.

''Stres se javio tek pola sata nakon događaja'', kaže pilot.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније