Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

20. 08. 2019. 15:39   >>  15:41

U BIH

Otkazane sjednice Predsjedništva

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović dogovorili su se da otkažu dvije današnje sjednice, na kojima je trebalo da se glasa o Godišnjem nacionalnom programu (ANP) za NATO i imenovanju mandatara za predsjedavajućeg Savjet ministara BiH.

"Lako smo donijeli ove zaključke, bez rasprava. Znali smo 15 minuta prije u kojem pravcu ćemo ići. Nije bilo potrebe za dramatikom i dizanjem tenzija", kazao je Komšić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da su se svi trudili da ostanu otvorena vrata za novi dogovor, te da nijesu željeli da dođe do preglasavanja.

"Džaferović i ja bi, vjerovatno, glasali za ANP, a Dodik protiv. Onda bi išao vitalni nacionalni interes, pa bi to išlo u Narodnu skupštinu RS i završilo bi kao Pelješki most. Da smo poslije toga glasali o mandataru, onda bi eliminisali Zorana Tegeltiju", rekao je Komšić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će se tražiti rješenje za nastavak ovih procesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније