Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 08. 2019. 14:05   >>  14:40 6

RASPUŠTANJE SKUPŠTINE

Haradinaj: Kosovo pokazalo zrelost

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj je danas nakon odluke Skupštine Kosova o raspuštanju šestog saziva rekao da je tom odlukom Kosovo pokazalo političku zrelost i naglasio da je na građanima Kosova da odluče ko će voditi zemlju u naredne četiri godine.

"Cijenim to kao znak političke zrelosti političkih subjekata i za odobravanje IPA sporazuma u Skupštini. Snažno vjerujem da će građani zemlje iskoristiti svoje pravo da odluče ko će upravljati u narednim fazama zemlje. Drago mi je što je sve ovo došlo sa tako velikom političkom zrelošću", rekao je Haradinaj poslije sjednice Skupštine Kosova.

Prema njemu sada sve političke snage imaju priliku da ponude koncept razvoja.

"Već smo saradjivali sa SDPK sa 100-odstotnim državnim konceptom, ali takođe smo otvoreni za Alijansu novo Kosovo i Socijaldemokratsku inicijativu. Danas smo pobjednici kao Kosovo sa zrelošću koje smo pokazali i poslali signal o našoj demokratiji. Za građane je važno da se fokusiraju na koncepte koje imaju stranke", rekao je Haradinaj.

Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti zatražio je od predsjednika Kosova Hašima Tačija da što prije odredi datum izbora.
"Očekujem da će predsjednik vrlo brzo odrediti datum izbora", rekao je Hoti za KTV.

Lider Pokreta samoopredjelenja Albin Kurti napisao je na Fejsbuku da sada nema vlade dužnika već dolazi vlada razvoja.

Šef poslanika Socijaldemokratske inicijative Bilal Šerifi ocijenio da su odlučili da ne ulaze u koaliciju sa glavnim strankama DSK, DPK ili Samoopredelenjem.

Šerifi je rekao da je Avdulah Hoti zaboravio da zahvali Ramušu Haradinaju koji je doveo zemlju do izbora, jer je rekao da opozicija to nikada nije mogla da učini.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније