Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 09. 2013. 13:03 >> 13:03
2

PODRŠKA

Drašković: Vučiću vjerujem

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da ne bi dao podršku prvom potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, da ne vjeruje u njegovu iskrenu posvećenost putu ka Evropskoj uniji.

Drašković je, objašnjavajući zašto je za Vučića rekao da je apostol Pavle, rekao da to često i odavno kaže ,,kod hoće da podrži promjenu bilo kog čovjeka na bolje''.

"I sam sam doživio takvu metamorfozu jer sam neke svoje stavove, prenagljene i možda prejake riječi izgovorene krajem osamdesetih i devedesetih promijenio, jer sam shvatio da sam u zabludi", rekao je Drašković za TV B92.

Drašković je napomenuo da su se svi pribojavali da će se sa dolaskom, Srpske napredne stranke, na vlast nastaviti politika iz devedesetih i politika tadašnje koalicije, u kojoj su bili i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

"Ali srećom to se nije desilo, zahvaljujući toj radikalnoj promjeni kursa...Izvinite proevropske snage su imale priliku da evropeizuju Srbiju, ali tu ništa nije učinjeno. Ništa nijesu uradili ni po pitanju Miloševićevog kosovskog kamena", dodao je on.

"Vjerujem da ćemo u januaru početi pregovore o pridruživanju sa EU, da uđemo u tu zgradu EU fakulteta i da izlaska nema dok ne dobijemo diplomu. Samo tako moći ćemo da riješimo naše probleme, koji prijete da naprave kolaps države", zaključio je Drašković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније