Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

29. 08. 2019. 13:58 >> 13:57
1

JEDNOGLASNA ODLUKA

Počeo proces razrješenja Janeve

Savjet državnih tužilaca Sjeverne Makedonije jednoglasno je danas odlučio da počne postupak za razrješenje specijalne tužiteljke Katice Janeve, koja je osumnjičena u aferi "Reket".

Predsjednik Savjeta tužilaca Kole Šterjev je najavio da će izvještaj za predlog sa osnovama za razrješenje Janeve najkasnije sjutra biti poslat u parlament.

On je rekao novinarima da izvještaj o pokretanju postupka za razrješenje neće biti opširan, jer zbog istrage neće moći da se iznesu sve činjenice, ali da će on sadržati dovoljno izjava i podataka da poslanici "imaju na uvid fizičko stanje".

"Jednoglasno smo donijeli odluku za pokretanje postupka za razrješavanje Janeve sa devet glasova za. Izvještaj parlmentu će da sadrži dovoljno podataka koje zakon trži da postupak može da počne", rekao je Šterjev novinarima.

Nakon što taj izvještaj bude razmatran na sjednicama nadležnih odbora, i uz saglasnost četiri najveće parlamentarne partije, polasnici bi uz "badinterovu većinu" trebalo na plenarnoj sjednici da utvrde predlog za razrješenje i da ga vrate Savjetu državnih tužilaca koji donosi finalnu odluku.

Odluka za pokretanje postupka razrješenja je, prema riječima Šterjeva, donijeta na osnovu obimnog matarijala iz slučaja "Reket" u kojem je Janeva osumnjičena da je biznismenu Jordanu Kamčevu u zamjenu za novac olakšavala položaj u istrazi slučaja "Imperija" koju protiv njega vodu Specijano tužilaštvo.

Pored specijalne tužiteljke Janeve u istrazi slučaja "Reket" za iznudu 1,5 miliona eura od Kamčeva, osumnjičeni su i čelnik kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznat pod estradnim imenom Boki 13 i skopski biznismen Zoran Milevski.

Predistražni postupak u tom slučaju se vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok im se Janeva u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" priključila 21. avgusta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније