Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 09. 2013. 18:38   >>  18:38

ODGOVOR

Dačić: Iza šverca oružja ne stoji država

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je u Sarajevu da nema preciznih informacija o kontejnerima oružja koje je zaplijenjeno u Luci Rijeka, ali je odbacio mogućnost da je riječ o trgovini iza koje stoji država Srbija.

Premijer je na pitanje novinara, nakon sastanka sa predsjedsedavajućim Savjeta ministara Vjekoslavom Bevandom, rekao da se "zna na koji se način zvanično trguje oružjem i kakvi se postupci moraju sprovesti", javila je agencija Hina.

Dačić je rekao i da nema informacije o tome ko bi iz Srbije mogao biti povezan sa tim oružjem, založivši se za to da krivci treba da odgovaraju.

"Ako je neko pomagao taj šverc, onda taj neko treba da odgovara", kazao je Dačić.

Hrvatski mediji su objavili da je u riječkoj luci zaplijenjeno nekoliko kontejnera oružja koje je došlo iz Srbije.

Mediji su kontejnere ilegalnog oružja povezali sa srpskim biznismenom Slobodanom Tešićem, ali je on negirao da je na bilo koji način povezan sa tim slučajem.

Tošić je zatražio od nadležnih organa Srbije i Hrvatske istragu i obavještavanje javnosti o tome ili će, kako je rekao, biti prinuđen da se obrati sudu.

U Upravi carine Srbije Tanjugu je rečeno da raspolažu informacijama o navedenom oružju, ali da to ne žele da komentarišu u cilju istrage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније