Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

11. 09. 2019. 15:13   >>  15:14 8

HARADINAJ TVRDI

SAD nije za podjelu Kosova

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas u Prištini da niko u SAD nije za podjelu Kosova, da su uvijek bili uz Kosovo, ali da su dobijali pogrešne sugestije sa Balkana.

Haradinaj je na konferenciji za medije rekao da pogrešne sugestije nijesu poslate samo sa srpske strane, već i sa kosovske, prenosi prištinska kablovska televizija "Klan Kosova".

"Postoje dva svijeta - Srbija sa njenim saveznicima koji rade protiv nas i naš svijet koji odvraća Srbiju na unutrašnjem planu. Ne zavisimo od Srbije niti nam je potrebno navijanje Srbije za unutrašnja pitanja Kosova. Izbjegli smo podjelu Kosova i svaki aspekt slabljenja Kosova", kazao je Haradinaj.

Upitan da kaže šta misli o odlasku Džona Boltona sa funkcije savjetnika za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika, Haradinaj je rekao da ima poštovanja prema njemu, da je bio uključen u mnoge globalne teme.

"Što se tiče pitanja Balkana i Kosova, ja mislim da su se greške događale na Balkanu, a ne u Vašingtonu", kazao je Haradinaj.

Prema njemu pogrešne sugestije u Vašington su odlazile sa Balkana, "razumije se od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", jer je njegov državni interes podjela Kosova, ali, kako je rekao, grešaka je bilo i od "strane drugih".

"Na granici Kosova se dijeli granica uticaja Amerike i Rusije i mi smo na liniji fronta. Ubijeđen sam da je Amerika uvijek sa Kosovom. Niko u Americi nije za podjelu Kosova. Amerika je uvijek bila uz Kosovo, ali su sugestije sa Balkana bile pogrešne", kazao je odlazeći kosovski premijer.

Haradinaj je ponovio da će se taksa od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ukinuti međusobnim priznanjem.

"Srbija može nastaviti da se skriva iza takse, ali posljedice neće osjetiti samo Kosovo", kazao je Haradinaj.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније