Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

17. 09. 2019. 08:30   >>  08:29 7

JANJIĆ VJERUJE

Moguć novi format razgovora Beograda i Prištine

Dušan Janjić iz beogradskog Foruma za etničke odnose izjavio je da će vjerovatno biti napravljen novi format razgovora Beograda i Prištine i da će u njega biti "uključeni novi diplomatski igrači", uključujući i Rusiju.

 

U izjavi za Politiku, on je rekao da je, pored američkog izaslanika Metjua Palmera, moguće da bude zajednički predstavnik Njemačke i Francuske, ali i da svaka od ovih zemalja ima svog predstavnka.

"Svi oni će poput Palmera biti specijalni izaslanici za Zapadni Balkan koji će pratiti dijalog Beograda i Prištine, prisustvovaće sjednicama, ali glavni pregovarač biće osoba koju će EU imenovati za taj posao, umjesto Federike Mogerini. To će najvjerovatnije biti Laslo Tročanji, komesar za proširenje, ali to još nije odlučeno", rekao je Janjić.

On je najavio mogućnost da u dijalog bude uključena i Rusija.

"Jedna od mogućnosti je i da bude formiran poseban sekretarijat u koji bi ušla i Rusija sa svojim predstavnikom, i to je nešto o čemu se sada usaglašava", rekao je Janjić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније