Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

21. 09. 2019. 21:33 >> 21:30
10

NOVA NAKETA

HRejting: Prednost Grabar-Kitarović se "topi"

Prema novim istraživanjima u Hrvatskoj, glavni konkurent akutelnoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima bio bi Zoran Milanović.

Kada bi sada bili održani predsjednički izbori u Hrvatskoj aktuelna predsednica i kadidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 odsto glasova, kandidat SDP Zoran Milanović 24,8, a na trećem mjestu bio bi nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 18,2 procenata glasova.

To su rezultati ankete HRejtinga koja je objavljena u subotu, prenosi Tanjug.

Rezultate HRejtinga, istraživanja koje za njih provodi agencija Promocija plus objavila je Hrvatska-radio televizija.

Portal Indeks navodi da je od 21. maja kada je poslJednji put bilo objavljeno ovo istraživanje do danas Grabar Kitarović izgubila 6,17 odsto podrške, a da je gotovo isto toliko napredovao Zoran Milanović za 6,27.

Najveći napredak ostvario je Miroslav Škoro, jer je podrška koju ima među biračima veća za 8,86 procenata u odnosu na istraživanje sprovedeno u maju.

HRejting je naveo da je u istraživanju ispitano 1.400 osoba sa pravom glasa, kao i da je statistička greška od plus-minus 2,62 odsto, a nivo pouzdanosti 95 procenata.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније