Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

23. 09. 2019. 10:03 >> 10:13
6

BOSANSKI MEDIJI PIŠU

U ubistvo Davida Dragičevića umiješano osam policajaca

Pripadnici policijskog tima u istrazi stradanja Davida Dragičevića identifikovali su čak osam svojih kolega odgovornih za otmicu, brutalno mučenje i ubistvo mladića.

U pitanju je osam neposrednih počinilaca zločina, a na tu brojku tek treba dodati već poznate nalogodavce ubistva Davida Dragičevića iz vrha MUP RS, piše "Oslobođenje" u tekstu čiji je autor Borislav Radovanović.

Isti ljudi, kako se tvrdi u tekstu, prednjače u zabrani "Pravde za Davida", navodno zbog izbjegavanja kazni do 45 godina zatvora.

"Razlog zbog kog režim Milorada Dodika godinu i po neskriveno sprečava istragu ubistva mladog studenta, umjetnika i borca za ljudska prava vrlo je jednostavan. Kako dozvoliti hapšenja dvadesetak pripadnika MUP RS, uključujući ministra, direktora policije, najmanje tri načelnika uprava, više načelnika, komandira i nižih rukovodilaca?", navodi se u tekstu.

Tvrdi se i da nije tajna da su otmicu Davida Dragičevića počinili pripadnici Policijske stanice za intervencije PU Banja Luka.

"Ključni odgovorni upravo je komandir jedinice Vladan Šikuljak. Upravo on je našao onu lažnu svedokinju koja je 'sanjala' kompletan scenario stradanja mladog Davida. I to na mjestu gdje nikako nije mogao biti", tvrdi se u tekstu "Oslobođenja".

Autor dalje navodi da je Šikuljak kasnije unaprijeđen na poziciju komandira PS Banja Luka - Centar, a da im je zadatak bio da progone protestna okupljanja nazvana "Pravda za Davida".

Podsjetimo, mladić zbog kojeg je hiljade ljudi u cijelom regionu na nogama, David Dragičević, bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banja Luke. Zahvaljujući njegovom ocu koji se devet mjeseci bori da se sazna istina o njegovoj smrti, za Davida je čuo cio svijet.

David Dragičević je nestao u noći između 17. i 18. marta ove godine. Njegovi roditelji ponudili su nagradu od 100.000 maraka za informaciju o njemu.

24. marta, Davidovo tijelo nađeno je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas, u Banja Luci. Prvobitnom policijskom istragom utvrđeno da se David utopio, jer je vjerovatno pao u rijeku koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Međutim, roditelji od početka sumnjaju da to nije bio nesrećan slučaj. Apelovali su da se pažnja obrati na poruku koju je David poslao te noći, a u kojoj se optužuje mladić Filip Ćulum, ako se Davidu nešto desi.

Advokati porodice Dragičević tvrde da je David ubijen zbog velike sume novca i da imaju saznanja da je ubijeni David kao vrstan IT stručnjak došao do šifre koja krije ogromnu sumu novca povezanog sa oružjem, ali da pravu tajnu krije laptop, pronađen u rijeci Crkvenoj, za koji je policija tvrdila da ga je Dragičević ukrao, a sada se nalazi u policiji u distriktu Brčko.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније