Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

23. 09. 2019. 10:07 >> 10:07
2

KOSOVSKI AMBASADOR

"Promjena granica bi destabilizovala region"

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot ocijenio je da bi eventualna promjena granica kao rezultat dijaloga Beograda i Prištine destabilizovala Kosovo i druge djelove regiona i mogla da našteti bezbjednosti, stabilnosti i prosperitetu regiona.


U intervju za Koha ditore, ambasador je rekao da vlada koja bude proizašla iz prevremenih parlamentarnih izbora treba da bude stabilna i sposobna da vodi naprijed dijalog.

Govoreći o blokadi dijaloga, ambasador Abot smatra da obje strane treba da stvore uslove za napredak i da preduzmu mjere koje vode ka rješenju i dodao da normalizacija zahtijeva međusobnom priznanje u sadašnjim granicama.

Podvukao je da Kosovo ima odgovornosti da donosi odluke i da su kosovski lideri odgovorni pred narodom Kosova, a ne pred međunarodnom zajednicom, odgovarajući tako na pitanje o potrebi uvažavanja zahtjeva medjunarodne zajednice kosovskim liderima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније