Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92 ]

23. 09. 2019. 12:52 >> 12:51

ZAEV PORUČIO

S. Makedonija spremna za početak pregovora sa EU

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u Njujorku da je njegova zemlja spremna da započne pristupne pregovore sa EU bez daljeg odlaganja.

Kako je saopštila Vlada Sjeverne Makedonije, on je to rekao na večeri šefova država i vlada Zapadnog Balkana koju je priredila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini u misiji Unije u UN.

Zaev je rekao da je period do odluke Evropskog savjeta ključan za Sjevernu Makedoniju i da su "svi napori fokusirani na to da se zadrži pozitivan duh kod svih zemalja članica EU za podršku njegovoj zemlji da otvori pregovore sa Unijom".

"Nakon dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u EU 2005. i niza redovnih pozitivnih preporuka Evropske komisije i afirmativnih zaključaka u 2018. i 2019, kao i zbog ostvarenih i priznatih rezultata, Sjeverna Makedonija je spremna da započne pregovore sa EU bez daljeg odlaganja", rekao je on.

Zaev je istakao da će početak pregovora biti uspjeh i Sjeverne Makedonije i EU, kao i rezultat zajedničkih ostvarenja za vrijeme pretpristupnog procesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније