Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HRT ]

24. 09. 2019. 08:58   >>  08:58 5

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Vučić i Srbija krivi za loše odnose s Hrvatskom

Glavni krivac za posljednje zaoštravanje odnosa između Hrvatske i Srbije je zvanični Beograd, te predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rezultati su istraživanja koje je juče objavila Hrvatska radio-televizija (HRT).

 

"Za sve to što se događalo u posljednjih mjesec dana ispitanici krivcem smatraju Srbiju (39%), da je više kriva Srbija, a manje Hrvatska smatra 23% ispitanika, podjednako Srbija i Hrvatska 25,7%", objavio je HRT.

Na pitanje koga od političara, stranaka ili institucija građani smatraju najodgovornijim za pogoršavanje odnosa, rezultati su pokazali da čak 39,5% najodgovornijim smatra Vučića, pa 10,7% ministra odbrane Aleksandra Vulina, Vladu Republike Srbije 9,6%, Milorada Pupovca 7,9%, Srbijansku politiku 4,7%, medije 2%, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića 1,4%, premijerku Srbije Anu Brnabić 1,2%, a predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović 1,2%.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније