Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

27. 09. 2019. 18:20 >> 18:18
11

ZA PREGOVORE

Bundestag dao zeleno svjetlo Albaniji i S. Makedoniji

Njemački Bundestag izglasao je podršku i dao zeleno svjetlo da Sjeverna Makedonija i Albanija mogu početi pregovore za članstvo u Evropskoj uniji.

Kako prenosi agencija MIA, za predlog je glasalo 476 poslanika, protiv je bilo 122, dok je samo 16 pokazalo uzdržanost.

Komesar za proširenje i susjedsku politiku EU Johanes Han je pozdravio ovu odluku Bundestaga.

Kako se prenosi, to je veoma važan signal jedne od najvažnijih i najuticajnijih članica Evropske unije, ne samo za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, već i za Zapadni Balkan.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev napisao je na Tviteru da je odluka njemačkog Bundestaga veliki podsticaj i da će ta zemlja nastaviti da radi još jače.

Zahvalio je svim članovima njemačkog Bundestaga i timu Angele Merkel.

I premijer Albanije Edi Rama zahvalio je njemačkoj kancelarki i članovima Bundestaga, ocijenivši na Tviteru da je njihova odluka dobra vijest.

EU bi konačnu odluku o određivanju datuma početka pristupnih pregovora za Sjevernu Makedoniju i Albaniju trebalo da donese u oktobru.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније