Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

02. 10. 2019. 08:54   >>  08:55 10

PACOLI UVJEREN

Svaki premijer, osim Haradinaja, ukinuće takse

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da će takse na robu iz Srbije ukinuti bilo koji kosovski političar koji bude izabran za novog premijera, izuzev premijera Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja, prenio je danas portal Kossev.


"Ponavljam, taj pobjednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Ja isključujem Haradinaja iz ovoga, jer ga poznajem kao tvrdoglavog i kad se fiksira na nešto, ne možete to da promijenite kod njega. Ne mijenja svoj stav", rekao je Pacoli na KTV.

Kako je kazao, Haradinaj može da prekrši obećanje, ali neće odustati od taksi, a ocijenio je i da svi ostali koji su podržavali ideju o taksama nakon izbora neće imati isti stav.

"Postoji mišljenje da on ne može koegzistirati s porezom, ali može ih ukinuti ako želi da razmišlja dalje. S druge strane, drugi će ukinuti porez i osloboditi put dijalogu. To je realnost koja nas čeka poslije izbora", dodao je Pacoli.

Pacoli je optužio odlazećeg zamjenika premijera Envera Hodžaja da je članove vlade prevario kada je tvrdio da je obezbijedio podršku američke ambasade za uvođenje prvobitne mjere od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine koja je bila na snazi nekoliko nedjelja prije uvođenja takse od 100 odsto.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 6. oktobra.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније