Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

03. 10. 2019. 08:03   >>  08:02 10

PACOLI LAVROVU

Kosovo će u NATO uz podršku SAD i Evrope

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci, Bedžet Pacoli odgovorio je ministru inostranih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu da će se Kosovo učlaniti u NATO uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i Evrope i da je to izbor Kosova.

"Za mog ruskog kolegu Lavrova: Kosovo će postati članica NATO-a uz podršku SAD i Evrope. To je naša sudbina i naš izbor. Niko, još manje Rusija ne može da nas ometa u tom strateškom cilju koji štiti naš region“, napisao je Pacoli je Tviteru.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, u dijelu koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, kako bi "uvukle Kosovo u NATO" i tamo zadržale svoju vojnu bazu, prenijela je ruska agencija TASS.

"Ova zajednica nije teritorijalno kompaktna - postoji sjever, gdje su teritorije blizu jedna druge i postoje enklave, koje su takođe dio ove zajednice. Ova zajednica ima svoju zastavu, himnu i grb. Sporazum je ostao na papiru četiri godine", rekao je Lavrov na 16. godišnjoj sjednici tink tenka iz Moskve "Klub za diskusiju Valdaj".

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније