Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

08. 10. 2019. 17:09   >>  17:09

KONAČNA ODLUKA

Mađarska neće izručiti Gruevskog

Mađarska neće isporučiti vlastima u Sjevernoj Makedoniji Nikolu Gruevskog, koji od novembra prošle godine boravi u Budimpešti i uživa status političkog azilanta.

"Dobili smo obavještenje da je Vrhovni regionalni sud u Mađarskoj usvojio konačnu odluku da nijesu ispunjeni zakonski preduslovi za isporučivanje Gruevskog, jer mu je na njegov zahtjev odobren azil u Mađarskoj. U skladu sa aktom broj 38 za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim predmetima, osoba kojoj je omogučen azil neće biti isporučivana državi, koju je napustio", saopštili su iz makedonskog Ministarstva pravde.

Mađarska je odbila ekstradiciju Gruevskog na zahtjev Sjeverne Makedonije, za izdržavanje kazne zatvora od dvije godine u slučaju makedonskog Specijalnog tužilaštva "Tenk", odnosno nabavke službenog mercedesa.

Gruevski boravi u Budimpešti skoro godinu, dok makedonsko Tužilaštvo za procesuiranje organizovanog kriminala i dalje vodi stragu kako je Gruevsku uspio da napusti Sjevernu Makedoniju i ko mu je pomogao u tome.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније