Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

10. 10. 2019. 07:52 >> 08:04
3

RAZGOVARAĆE DANAS

DSK načelno pristao na koaliciju sa Samoopredjeljenjem

Kandidat Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da se DSK Ise Mustafe načelno složio da formiraju zajedničku postizbornu koaliciju.

O tome će, potvrdio je, razgovarati danas.

"U principu su se složili da uđu u koaliciju sa nama. Na sastanku sa Mustafom i kandidatkinjom za premijera Demokratskog saveza Kosova, Vjosom Osmani, razgovaraćemo Besnik Besljimi i ja", rekao je Kurti, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Kurti je kazao da na tom sastanku neće biti riječi o sastavu vlade, jer je, prema njegovim riječima, kosovski ustavni sud bio jasan kada je saopštio da je pitanje formiranja vlade u nadležnosti pobjedničke stranke.

Ili će, kazao je lider Samoopredjeljenja, njegova stranka formirati vladu ili će se ići ponovo na izbore.

Uvjeren je da sa DSK-om neće biti teškoće u pregovorima, te podsjetio da su, dok su obje stranke bile u opoziciji tokom proteklih godinu i po dana, imali veoma dobru saradnju.

"A sada kada imate i potvrdu građana ta saradnja je i obavezna i racionalna", rekao je lider Samoopredjeljenja i dodao da će razgovore sa DSK-om početi o programima i projektima, pa tek onda o odgovornosti i pozicijama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније