Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

17. 10. 2019. 08:48 >> 08:46

POLITIKA PROŠIRENJA

Han upozorio članice Evropske unije

Evropski komesar za proširenje Johanes Han upozorio je države članice Evropske unije (EU) da bi negativna odluka o datumu pregovora za pristupanje Sjevernoj Makedoniji i Albaniji uticala na prilike u regionu.

Kako prenosi prištinsiki list Gazeta Blic, Han smatra da bi to najviše uticalo na odnose Kosova i Srbije.

"Ako se Sjeverna Makedonija ne nagradi kako treba, neće biti podsticaja za Srbiju i Kosovo da vode smisleni dijalog o budućem suživotu dvije zemlje, jer je jedina perspektiva za njih perspektiva EU”, rekao je Han, nakon susreta sa premijerom vlade Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim u Beču.

Zaev je naglasio da bi negativna odluka značila da će njegova vlada "biti mrtva", kao i da će to biti demotivišuće za dijalog Beograda i Prištine.

Iako se većina evropskih zemalja saglasila da Sjeverna Makedonija i Albanija otvore pregovore za pristupanje EU, to se nije dogodilo, jer se Francuska založila za reformu procesa proširenja i reviziju kompletne metodologije procesa.

To će biti na dnevnom redu i Samita evropskih lidera u četvrtak ili petak u Briselu, prenosi Kosovo online.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније