Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

18. 10. 2019. 11:40 >> 11:39
5

PREGOVORI S EU

Bez dogovora o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji

Lideri Evropske unije (EU) prekinuli su jutros razgovore bez sporazuma o tome da počnu pregovori sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra.


Dvije države očekivale su da na samitu dobiju zeleno svjetlo za početak pregovora o pridruživanju EU, ali Evropska komisija insistirala je da budu ispunjeni svi kriterijumi, prenosi AP.

Francuski predsjednik Emanuel Makron nije odobrio nijednoj državi da pristupi u EU dok se procedure proširenja ne unaprijede, dok se Holandija protivila kandidaturi Albanije.

"Nismo napravili zaključak o tome danas, ali sjutra ćemo nastaviti da raspravljamo o tome", izjavila je finski premijer Anti Rine, čija država trenutno predsjedava EU.

Upitan o šansi da se pronađe kompromis, on je kazao da nije siguran da je to moguće, ali da se nada da je moguće postići sporazum.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније