Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 10. 2019. 23:19 >> 23:22
1

MERKEL PORUČILA

"Podržavam ideju o reformi procedura pristupanja"

Njemačka kancelarka Angela Merkel kaže da podržava ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim.

"Izražena je želja, pogotovo Francuske, koju sam podržala, da procedure budu transprentnije, a da početak pregovora automatski ne znači i njihov uspješan završetak. Radiću na tome u narednom periodu", poručila je Merkelova.

Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje zbog toga što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

"Njemačka smatra da je uz ispunjavanje određenih uslova moglo da dođe do otvaranja pregovora, ali nije bilo jedinstvenog stava o tome. Vratićemo se na ovo pitanje prije samita o Zapadnom Balkanu 2020. godine", poručila je Merkelova.

Angela Merkel, nakon samita lidera EU u Briselu, kaže da nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska bile nepovjerljive prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Ona je ocijenila da EU sada mora blisko i snažno da radi sa zemljama u regionu kako bi što je moguće više ublažila udarac ovakve odluke.

"Razočaranja će, svakako, biti", zaključila je Merkelova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније