Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 10. 2019. 10:39 >> 10:39
2

ŠAREC O ŠENGENU

"Neka o Hrvatskoj odlučuje nova EK"

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da je Slovenija protiv toga da o ulasku Hrvatske u Šengen odlučuje sadašnja Komisija koju vodi Žan Klod Junker.

To bi, smatra on, trebalo prepustiti idućem sastavu Komisije.

"Slovenija je protiv toga da Komisija čiji mandat uskoro završava o tome odučuje, time bi se morala baviti iduća Komisija", kazao je slovenačkim novinarima Šarec koji je učestvovao na samitu EU.

Dodao je kako je o tome razgovarao na marginama skupa evropskih čelnika, ali nije želio da otkrije s kim, prenosi Hina.

"To danas ne mogu da komentarišem jer ne bi bilo svrsishodno, ionako je previše toga već u medijima, na društvenim mrežama", rekao je Šarec.

"Naše stajalište je jasno, a to je da Komisija o tom pitanju ne smije odlučivati politički", kazao je Šarec, a na pitanje ima li informacije da će odluka Komisije zaista biti "politička", dodao: "Nemamo nikakvih posebnih informacija, ali i mi svašta možemo čuti".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније