Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 10. 2019. 22:27   >>  22:25 20

ZLOČINAC IZ BIH

Ubica uhapšen nakon 24 godine skrivanja

Osuđeni za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice iz Teslića, Zoran Pantić, uhapšen je u Švajcarskoj i biće prebačen u zatvor u Bijeljini iz kojeg je pobjegao prije 24 godine.

Pantića su u Švajcarskoj locirali pripadnici kriminalističke policije RS nakon nekoliko godina intezivnog rada, kazala je za Srnu PR MUP-a RS Mirna Miljanović.

Miljanović je rekla da se Pantić u Švajcarskom oženio državljankom te zemlje, uzeo njeno prezime i podnio zahtjev za državljanstvo.

On je prethodno preuzeo identitet svog brata, odnosno imao je dokumente na ime Dalibor Pantić, pod kojim se oženio, predstavljajući se kao državljanin Srbije.

Pantić je sredinom oktobra 1993. sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić. koja se u to vrijeme nalazila u hotelu Krin u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko rijeke Drine.

Pantić je članove porodice Isić povezao vozilom TAM prema Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju, uzmu im novac i druge dragocijenosti.

Porodicu su odvezli do naselja Međaši, a jedan od saučesnika iz poluautomatske puške ubio je dvije žene i jedno dijete, a potom je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno dijete.

Žrtve su potom bacili u Drinu.

Pantić je za taj zločin osuđen na 12 godina i deset mjeseci, a iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini pobjegao je 22. oktobra 1995.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније