Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2013. 17:13   >>  17:09

PREGOVORI O KOSOVU

Dačić: Ne namjeravamo da ukinemo srpske institucije na Kosovu

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Srbije i premijer nemaju namjeru da ukidaju srpske institucije na Kosovu, kao i da moraju da vide koje će biti nadležnosti autonomije odnosno zajednice srpskih opština.

"Nema ukidanja srpskih institucija dok se ne dogovori šta će biti umjesto njih", rekao je Dačić novinarima u beogradskom Centru "Sava".

 

On je kazao da je osnova za naredne pregovore Beograda sa Prištinom rezolucija i platforma o Kosovu, a da ne zna šta je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao o srpskim insitucijama na Kosovu.

Dačić je istakao da su predstojeći razgovori u Briselu suštinski i da treba da se razgovara o funkcionisanju institucija i o razrješenju paralelizma, kao i o posebnosti Srba, kako to, kako je rekao, definiše Ketrin Ešton.

On je ocijenio da situacija nije laka i da je, kako je kazao "opasno da živimo u svijetu i sistemu fatamorgana i nečega što misle i Albanci i Srbi svako na svoj način".

"Niti je Kosovo nezavisno niti Srbija ima svoj pun suverenitet", dodao je premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније