Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 10. 2019. 17:15   >>  17:20

ODBIJENI ZAHTJEVI

Boki 13 i Janeva ostaju i dalje u pritvoru

Krivični sud u Skoplju odbacio je danas zahtjeve dvoje optuženih u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog i Katice Janeve da budu pušteni uz pritvora.

Kako se navodi u saopštenju, zahtjevi Jovanovskog, koji je poznat pod estradnim imenom Boki 13, i razriješene specijane tužiteljke Janeve za ukidanje zatvorskog pritvora se "odbijaju kao neosnovani".

Janeva je, preko branilaca, podnijela zahtjev da bude puštena iz pritvora sa prihvatanjem materijane garancije da se brani sa slobode, ili određivanjem blažih mjera opreza, dok je Jovanovski zatražio da mu zatvorski pritvor bude zamijenjen blažim mjerama.

Prvooptuženi Jovanovski i drugooptužena Janeva na rješenje Krivičnog savjeta Odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju suda "Skoplje 1" mogu da se žale u roku od tri dana Apelacionom sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski – Boki 13 nalazi se u pritovoru istražnog zatvora u Skoplju od 15. jula, a Janeva od od 21. avgusta, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamjenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koji je tada vodila Janeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније