Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 10. 2019. 16:43 >> 17:03
7

BEOGRAD POZIVA EU

Srpskim zvaničnicima zabranjen ulaz na Kosovo

Zamjeniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Dušanu Kozarevu danas nije dozvoljen ulazak na Kosovo jer nije imao dozvolu, izjavio je za prištinske medije šef kabineta kosovskog ministra inostranih poslova Jetljir Ziberaj.

"Kozarev je među osobama koje ne mogu da uđu na Kosovo bez dozvole. Oni su izabrali da ne poštuju sporazum, zato mu je na Jarinju zabranjen ulaz", kazao je Ziberaj.

U Beogradu, u saopštenju Kancelarije za Kosovo, piše da Priština predstavnicima te kancelarije "zabranjuje da budu sa svojim narodom na Kosovu", čime "najdirektnije krši sporazum o slobodi kretanja postignut u okviru Briselskog dijaloga".

Dušanu Kozarevu ulazak je zabranjen uz "obrazloženje da njegova posjeta nije bila najavljena", piše u saopštenju Kancelarije.

"Srpski narod na Kosovu i Metohiji ne treba da strahuje zbog pravnog nasilja Prištine, jer država Srbija je uvijek pronalazila načine da pomogne svom narodu i osigura funkcionisanje svog institucionalnog sistema na Kosovu", piše u saopštenju Kancelarije za Kosovo koja "od međunarodne zajednice, prije svega EU, očekuje da iskaže stav povodom provokacija Prištine, kojima se ruše svi preduslovi za nastavak dijaloga".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније