Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 11. 2019. 08:52 >> 08:51
5

NAJNOVIJI PODACI

Automobili u Srbiji u prosjeku stariji od 17 godina

Automobil u Srbiji u prosjeku je star nešto više od 17 godina, a najnoviji podaci pokazuju da najveći broj polovnjaka ima više od 14 godina.

Praktično, samo u ovoj godini, dakle za 11 mjeseci u Srbiju je ušlo i prvi put registrovano tačno 115.000 polovnih automobila.

Od toga je čak 44 odsto, odnosno 50.600 vozila imalo Euro 3 motor i bilo starije od 14 godina, pokazuju podaci kompanije "Cube Team", koja je i zvanični partner Srpske Asocijacije uvoznika vozila i djelova. Što se tiče modela prednjačili su Opel (Astra i Korsa), zatim Volksvagen ( Golf i Pasat) i Pežo.

S druge strane, posmatrajući starost vozila po regionima, nekoliko gradova u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbji nalaze se na "crnoj listi". Prema podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja, najstarija vozila (20,7 godina u prosjeku) voze građani u Prokuplju i Leskovcu. Odmah do njih, su građani Pirota, Vranja i Zaječara, prenosi "Blic".

Najmlađa vozila u prosjeku istovremeno voze Beograđani (13,3 godine).

Ostatak Srbije je u crvenoj zoni gdje su vozila u prosjeku stara od 16,1 godinu do 19,8 godina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније