Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

11. 11. 2019. 21:46 >> 21:46
12

STAV EK

"Makron otvorio Rusiji vrata Zapadnog Balkana"

Predsjednik Francuske Emanuel Makron otvorio je Rusiji vrata Zapadnog Balkana, nakon što je blokirao pregovore o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije u EU, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je pozvala lidere EU da odmah započnu pregovore o pristupanju, uz obrazloženje da bi "Rusija i Kina mogle da popune prazninu, ukoliko se Unija ne utvrdi u regionu".

Fon der Lajenova je u govoru povodom 30. godišnjice od pada Berlinskog zida rekla da je Evropa puno toga tražila od Sjeverne Makedonije i Albanije i da su te zemlje ispunile sve što se od njih tražilo, prenosi britanski Ekspres.

"Sada treba da održimo riječ i započnemo pregovore o pristupanju", rekla je fon der Lajen.

Ona je dodala da ako EU ne otvori perspektivu zemljama Zapadnog Balkana, drugi će popuniti tu prazninu, poput Kine, Rusije, Turske ili Saudijske Arabije.

Na nedavnom sastanku Evropskog savjeta Makron je bio jedini evropski lider koji je blokirao pregovore sa Skopljem i Tiranom, a uspio je i da ubijedi Holandiju i Dansku da se usprotive početku pregovora sa Albanijom.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније